Czy produkty zbożowe są dobre dla osób z cukrzycą?
Czy produkty zbożowe są dobre dla osób z cukrzycą? Bez wątpienia są cennym źródłem błonnika i witamin. Jednak ze względu na dużą zawartość cukru wymagają szczególnej uwagi.
Czy produkty zbożowe są dobre dla osób z cukrzycą? Bez wątpienia są cennym źródłem błonnika i witamin. Jednak ze względu na dużą zawartość cukru wymagają szczególnej uwagi.
Owoce to produkty doceniane nie tylko ze względu na wyjątkowy smak, różnorodność, ale także z powodu błonnika oraz dużej ilości witamin i mikroelementów.
Tłuszcze podobnie jak białka są niezbędne w diecie.
Białko jest ważnym elementem zdrowego talerza.
Zespół metaboliczny to wzajemnie powiązane ze sobą czynniki, które powoli wyniszczają Twój organizm.
Główne zasady dietoterapii jako profilaktyki zespołu metabolicznego.
Praktyczne wskazówki do wykorzystania od zaraz. Indeks glikemiczny (IG) to wskaźnik tempa wzrostu stężenia glukozy we krwi, po spożyciu określonego produktu.
Warto się z nią zaprzyjaźnić, bo oliwa działa regulująco na poziom lipidów, czyli Twoich tłuszczów i cholesterolu we krwi.